Siirry pääsisältöön
Miten voimme auttaa?

Käyttäjäryhmät

Käyttäjäryhmät ovat helpoin tapa antaa usealle henkilölle käyttöoikeuksia valittuihin resursseihin tai määrittää heille muistutus kerralla. Luo ensin käyttäjäryhmä, lisää siihen nykyiset käyttäjät ja jaa sille tiedostoja, kansioita, osioita tai koko työtila. Ryhmän resurssioikeuksien muutokset koskevat kaikkia sen jäseniä. Sama käyttäjä voi kuulua useaan ryhmään samanaikaisesti, ja ryhmä voi sisältää sekä käyttäjiä että muita ryhmiä. Määritettyinä käyttäjäryhmät voidaan synkronoida myös Microsoft Entra ID-palvelulla (Active Directory).

Käyttäjäryhmien luominen

  1. Kirjaudu sisään ylläpitäjänä.
  2. Etsi vasemmalta pääosioiden alta Ylläpitäjän työkalut -paneeli.
  3. Napsauta Hallitse Käyttäjäryhmiä.
  4. Napsauta sinistä Luo käyttäjäryhmä-painiketta, jos luot ensimmäistä käyttäjäryhmääsi.
    Muussa tapauksessa sinistä painiketta ei näy, ja voit napsauttaa työkalurivin +Ryhmä-painiketta.
  5. Valitse ryhmälle kuvaava nimi, esimerkiksi Kirjanpitäjät, Johto, Projektitiimi tai Kaikki työntekijät.
  6. Napsauta Luo-painiketta.

Käyttäjien ja ryhmien lisääminen käyttäjäryhmään

Kun olet luonut vähintään yhden käyttäjäryhmän, voit alkaa lisätä siihen tiimisi jäseniä.

Lisää käyttäjiä tai käyttäjäryhmiä käyttäjäryhmään näin:

  1. Kirjaudu sisään työtilan ylläpitäjänä ja etsi järjestelmän vasemmalta puolelta heti pääosioiden alta Ylläpitäjän työkalut -paneeli.
  2. Napsauta Hallitse Käyttäjäryhmiä.
  3. Luo käyttäjäryhmä tai napsauta aiemmin luomaasi ryhmää.
  4. Lisää käyttäjä napsauttamalla Lisää käyttäjä tai työkalurivin Lisää käyttäjä. Lisää aiemmin luotu käyttäjäryhmä ryhmään napsauttamalla Add User Group.
  5. Syötä käyttäjän sähköpostiosoite avautuvaan kenttään tai valitse käyttäjäryhmä.
    Huomaa, että käyttäjän on oltava rekisteröitynyt palveluun Folderit kyseisellä sähköpostiosoitteella käyttäjätunnuksenaan. Voit kutsua henkilöt itse tai he voivat rekisteröityä itse. Voit myös lisätä oman käyttäjäsi ryhmien jäseneksi.

Lisää muita henkilöitä ryhmään toistamalla vaiheet 4 ja 5.

Virheilmoitus ”Käyttäjää ei löytynyt.”: Palveluun Folderit ei ole rekisteröity käyttäjää tällä sähköpostiosoitteella. Käynnistä rekisteröinti kohdasta Hallinnoi käyttäjiä > +Käyttäjä.

Käyttäjien poistaminen käyttäjäryhmästä

Voit helposti poistaa käyttäjän käyttäjäryhmistäsi poistamatta häntä koko tiimistäsi.

Toimi näin:

  1. Kirjaudu sisään työtilan ylläpitäjänä.
  2. Etsi vasemmalta pääosioiden alta Ylläpitäjän työkalut -paneeli.
  3. Napsauta Hallitse Käyttäjäryhmiä.
  4. Napsauta ryhmää, josta haluat poistaa käyttäjän.
  5. Avaa asetusvalikko napsauttamalla käyttäjän vieressä olevaa asetuskuvaketta.
  6. Napsauta Poista.

Poista käyttäjä myös muista valituista ryhmistä toistamalla vaiheet 3–6.

Jos haluat poistaa käyttäjän järjestelmästäsi kokonaan ja katkaista hänen pääsynsä kaikkiin työtilasi resursseihin, lue Käyttäjän poistaminen.

Käyttäjäryhmän nimeäminen uudelleen

Nimeä nykyinen käyttäjäryhmä uudelleen näin:

  1. Kirjaudu sisään työtilan ylläpitäjänä.
  2. Etsi vasemmalta pääosioiden alta Ylläpitäjän työkalut -paneeli.
  3. Napsauta Hallitse Käyttäjäryhmiä.
  4. Avaa asetusvalikko napsauttamalla ryhmän nimen oikealla puolella olevaa asetusten hammasrataskuvaketta.
  5. Valitse Nimeä uudelleen.
  6. Kirjoita uusi nimi ja napsauta Tallenna.

Valmista. Ryhmällä on nyt uusi nimi.

Käyttäjäryhmän poistaminen

Jos et enää tarvitse käyttäjäryhmää ja haluat poistaa sen, toimi näin:

  1. Kirjaudu sisään työtilan ylläpitäjänä.
  2. Etsi vasemmalta pääosioiden alta Ylläpitäjän työkalut -paneeli.
  3. Napsauta Hallitse Käyttäjäryhmiä.
  4. Avaa asetusvalikko napsauttamalla ryhmän nimen oikealla puolella olevaa asetusten hammasrataskuvaketta.
  5. Valitse Poista.
  6. Vahvista poistaminen napsauttamalla Poista uudelleen pyydettäessä.

Valmista, käyttäjäryhmä on nyt poistettu. Käyttäjiä ei kuitenkaan poisteta. Jos heillä on käyttöoikeuksia joihinkin resursseihin toisen ryhmän jäseninä tai henkilökohtaisesti, he voivat edelleen käyttää niitä.