Ana içeriğe geç
Nasıl yardımcı olabiliriz?

Kullanıcı Grupları

Kullanıcı grupları, seçtiğiniz kaynaklara aynı anda birden fazla kişiye erişim vermenin veya bu kişiler için hatırlatıcı ayarlamanın en kolay yoludur. Önce bir kullanıcı grubu oluşturun, mevcut kullanıcıları bu gruba atayın ve herhangi bir dosya, klasör, bölüm veya hesabın tamamını grupla paylaşın. Grubun kaynak erişimindeki değişiklikler gruptaki herkesi etkiler. Aynı kullanıcı birden fazla gruba üye olabilir; bir kullanıcı grubu hem kullanıcıları hem de başka grupları içerebilir. Yapılandırıldığında kullanıcı grupları Microsoft Entra ID (Active Directory) üzerinden de eşitlenebilir.

Kullanıcı Grubu Oluşturma

  1. Yönetici olarak oturum açın.
  2. Solda, Ana Bölümlerin altındaki İdari araçlar panelini bulun.
  3. “Kullanıcı Gruplarını Yönetme” seçeneğine tıklayın.
  4. İlk kullanıcı grubunuzsa mavi “Kullanıcı grubu oluşturma” düğmesine tıklayın.
    Aksi durumda mavi düğme görünmez; araç çubuğundaki “+Grup” düğmesine tıklayabilirsiniz.
  5. Grup için açıklayıcı bir ad seçin (örneğin Muhasebe, Yönetim, Proje Ekibi, Tüm Çalışanlar).
  6. ‘Oluştur’ düğmesine tıklayın.

Kullanıcı Grubuna Kullanıcı ve Grup Ekleme

En az bir kullanıcı grubu oluşturduktan sonra ekip üyelerinizi bu gruba atamaya başlayabilirsiniz.

Bir Kullanıcı Grubuna kullanıcı veya başka Kullanıcı Grupları atamak için:

  1. Hesap yöneticisi olarak oturum açın ve sistemin solunda, Ana Bölümlerin hemen altındaki İdari araçlar panelini bulun.
  2. ‘Kullanıcı Gruplarını Yönetme’ seçeneğine tıklayın.
  3. Kullanıcı grubu oluşturun veya daha önce oluşturduğunuz bir gruba tıklayın.
  4. Kullanıcı eklemek için araç çubuğundaki ‘Üye eklemek’ veya ‘Üye eklemek’ düğmesine; mevcut bir kullanıcı grubunu eklemek için ‘Add User Group’ düğmesine tıklayın.
  5. Görünen alana kullanıcının e-posta adresini girin veya kullanıcı grubu seçin.
    Kullanıcının, bu e-posta adresini kullanıcı adı olarak kullanarak Folderit sistemine kayıtlı olması gerekir. Kişileri kendiniz davet edebilirsiniz veya kendileri kayıt olabilir. Kendi kullanıcınızı da gruplara üye olarak ekleyebilirsiniz.

Gruba daha fazla kişi eklemek için 4. ve 5. adımları tekrarlayın.

‘Kullanıcı bulunamadı.’ hata mesajı: Folderit içinde bu e-posta adresiyle kayıtlı kullanıcı yoktur. Kullanıcıları yönet > +Kullanıcı yoluna giderek kaydını başlatın.

Kullanıcı Grubundan Kullanıcı Kaldırma

Bir kullanıcıyı ekibinizden tamamen çıkarmadan yalnızca kullanıcı gruplarınızdan kolayca kaldırabilirsiniz.

Şu adımları izleyin:

  1. Hesap yöneticisi olarak oturum açın.
  2. Solda, Ana Bölümlerin altındaki İdari araçlar panelini bulun.
  3. Kullanıcı Gruplarını Yönet seçeneğine tıklayın.
  4. Kullanıcıyı kaldırmak istediğiniz gruba tıklayın.
  5. Ayarlar menüsünü açmak için kullanıcının yanındaki ayarlar simgesine tıklayın.
  6. Kaldır seçeneğine tıklayın.

Kullanıcıyı seçtiğiniz diğer gruplardan da kaldırmak için 3–6. adımları tekrarlayın.

Kullanıcıyı sisteminizden tamamen kaldırıp hesabınızdaki tüm kaynaklara erişimini kesmek için Kullanıcı Kaldırma kılavuzunu okuyun.

Kullanıcı Grubunu Yeniden Adlandırma

Mevcut kullanıcı grubunun adını değiştirmek için şu basit adımları izleyin:

  1. Hesap yöneticisi olarak oturum açın.
  2. Solda, Ana Bölümlerin altındaki İdari araçlar panelini bulun.
  3. “Kullanıcı Gruplarını Yönetme” seçeneğine tıklayın.
  4. Ayarlar menüsünü açmak için grup adının sağındaki ayarlar (dişli) simgesine tıklayın.
  5. ‘Yeniden adlandır’ seçeneğini seçin.
  6. Yeni adı yazıp Kaydet düğmesine tıklayın.

İşlem tamamlandı; grubun artık yeni bir adı var.

Kullanıcı Grubunu Silme

Artık ihtiyacınız olmayan kullanıcı grubunu kaldırmak için şu basit adımları izleyin:

  1. Hesap yöneticisi olarak oturum açın.
  2. Solda, Ana Bölümlerin altındaki İdari araçlar panelini bulun.
  3. “Kullanıcı Gruplarını Yönetme” seçeneğine tıklayın.
  4. Ayarlar menüsünü açmak için grup adının sağındaki ayarlar (dişli) simgesine tıklayın.
  5. ‘Sil’ seçeneğini seçin.
  6. İstendiğinde tekrar Sil düğmesine tıklayarak silme işlemini onaylayın.

Kullanıcı grubu artık kaldırılmıştır. Bu işlemin kullanıcıları silmediğini unutmayın. Başka bir gruba üyelikleri veya bireysel izinleri üzerinden kaynaklara erişimleri varsa erişmeye devam edebilirler.