Asiakirjan ulos- ja sisäänkuittaus
Käytä toimintoa Lukitse tiedosto, kun lataat asiakirjan paikallista muokkaamista varten ja haluat estää muita käyttäjiä lataamasta uutta versiota samanaikaisesti.
Tiedoston lukitseminen on Folderit-palvelun uloskuittaus. Lukituksen poistaminen on sisäänkuittaus, joka mahdollistaa asiakirjan päivittämisen uudelleen.
Painike Lukitse tiedosto näkyy, kun tiedosto on jaettu vähintään yhdelle käyttäjälle, jolla on oikeus Muokkaaja, eli useampi henkilö voisi muuten päivittää asiakirjaa.
Kun tiedosto on lukittu, käyttäjät voivat yhä tarkastella ja ladata sitä. Näkyvä ilmoitus kertoo, että joku muokkaa asiakirjaa, eikä uutta versiota voi ladata ennen lukituksen poistamista.
Asiakirjan lukitseminen eli uloskuittaus
- Avaa tiedosto, joka on jaettu yhdelle tai useammalle käyttäjälle, jolla on oikeus Muokkaaja.
- Napsauta oikean reunan paneelin sinistä painiketta Lukitse tiedosto.
- Valitse lukituksen päättymispäivä ja -aika. Jos haluat pitää tiedoston lukittuna, kunnes lukitus poistetaan käsin, poista päättymispäivä ja -aika.
- Vahvista tiedoston lukitseminen.
Asiakirjan lukituksen poistaminen eli sisäänkuittaus
- Avaa lukittu tiedosto nähdäksesi sen tiedot.
- Napsauta oikean reunan paneelin sinistä painiketta Vapauta tiedosto.
Kun lukitus on poistettu, tarvittavat oikeudet omaavat käyttäjät voivat jälleen ladata uuden version.