Przejdź do treści głównej
Jak możemy pomóc?

Blokowanie i odblokowywanie dokumentów

Użyj funkcji Zablokuj plik, gdy pobierasz dokument, aby pracować nad nim lokalnie i chcesz uniemożliwić innym użytkownikom jednoczesne przesyłanie nowej wersji.

W Folderit zablokowanie pliku odpowiada operacji check-out. Odblokowanie pliku to operacja check-in, która ponownie umożliwia przesyłanie nowych wersji dokumentu.

Przycisk Zablokuj plik jest wyświetlany, gdy plik jest udostępniany przynajmniej jednemu użytkownikowi posiadającemu uprawnienia Edytor, co oznacza, że ​​w przeciwnym razie wiele osób mogłoby zaktualizować dokument.

Gdy plik jest zablokowany, użytkownicy nadal mogą go przeglądać i pobierać. Wyraźne powiadomienie informuje, że ktoś pracuje nad dokumentem i nie można przesłać nowej wersji, dopóki plik nie zostanie odblokowany.

Zablokuj dokument (check-out)

  1. Otwórz plik udostępniony jednemu lub większej liczbie użytkowników posiadających uprawnienia Edytor.
  2. Kliknij niebieski przycisk Zablokuj plik w prawym panelu.
  3. Wybierz datę i godzinę, kiedy blokada powinna wygasnąć. Aby plik był zablokowany do czasu ręcznego odblokowania, usuń datę i godzinę wygaśnięcia.
  4. Potwierdź, że chcesz zablokować plik.

Odblokuj dokument (check-in)

  1. Otwórz zablokowany plik, aby wyświetlić jego szczegóły.
  2. Kliknij niebieski przycisk Odblokuj plik w prawym panelu.

Po odblokowaniu pliku użytkownicy posiadający wymagane uprawnienia mogą ponownie przesłać nową wersję.

Instrukcja wideo: blokowanie i odblokowywanie dokumentów

Dowiedz się, jak zablokować plik do lokalnej edycji i odblokować go po zakończeniu pracy.