Hur kan vi hjälpa dig?
Checka in och checka ut dokument
Använd funktionen Lås fil när du laddar ned ett dokument för att arbeta med det lokalt och vill hindra andra användare från att ladda upp en ny version samtidigt.
Att låsa en fil är Folderits utcheckning. Att låsa upp den är incheckningen som gör dokumentet tillgängligt för fortsatta uppdateringar.
Knappen Lås fil visas när filen delas med minst en användare som har behörigheten Redaktör, vilket innebär att flera personer annars skulle kunna uppdatera dokumentet.
Medan en fil är låst kan användarna fortfarande visa och ladda ned den. Ett tydligt meddelande visar att någon arbetar med dokumentet. Ingen ny version kan laddas upp förrän filen har låsts upp.
Lås eller checka ut ett dokument
- Öppna en fil som delas med en eller flera användare med behörigheten Redaktör.
- Klicka på den blå knappen Lås fil i panelen till höger.
- Välj datum och tid när låsningen ska upphöra. Ta bort datum och tid om filen ska förbli låst tills den låses upp manuellt.
- Bekräfta att du vill låsa filen.
Lås upp eller checka in ett dokument
- Öppna den låsta filen för att visa dess information.
- Klicka på den blå knappen Lås upp fil i panelen till höger.
När filen har låsts upp kan användare med rätt behörighet ladda upp en ny version igen.