Ta bort en användares åtkomst
En kontoadministratör kan ta bort en användares åtkomst till ett konto, även åtkomst som har skapats av en identitetsleverantör. För en användare som finns under Verktyg för administratörer > Hantera användare, gör så här:
- Logga in som kontoadministratör
- Leta upp panelen Verktyg för administratörer till vänster, under huvudsektionerna
- Klicka på ”Hantera användare”
- Klicka på inställningsikonen (kugghjulet) bredvid användaren
- Välj ”Ta bort all åtkomst”
När du tar bort all kontoåtkomst förlorar användaren åtkomst till resurser, grupper och teammedlemskap i det valda kontot. Användarens identitet raderas eller inaktiveras inte, och åtkomsten till andra konton påverkas inte.
Om användaren hanteras av en identitetsleverantör kan leverantören provisionera användaren på nytt. Hantera därför även användarens tilldelning eller status hos identitetsleverantören när åtkomsten avvecklas.
Ta bort åtkomst för en användare som inte registrerats av kontoadministratören
Om registreringen inte initierades av kontoadministratören och användaren därför inte finns i användarlistan #team kan du gå till Verktyg för administratörer > Översikt över åtkomst. Där ser du alla användare som har någon form av åtkomst till kontot. Klicka på ett namn för att se vilka resurser användaren har åtkomst till. Klicka på inställningsikonen (kugghjulet) bredvid namnet för att öppna menyn där du kan välja ”Ta bort all åtkomst” för användaren.