Przejdź do treści głównej
Jak możemy pomóc?

Ustaw datę wygaśnięcia praw dostępu

Na każdym poziomie zasobu (pliku, folderu, sekcji lub całego konta) i przy każdym poziomie uprawnień (Previewer, Wyświetlający, Edytor) możesz ustawić wygaśnięcie dostępu użytkowników w wybranym przez siebie terminie.

Po prostu rozpocznij udostępnianie zasobu, klikając ikonę Udostępnianie, a pojawi się okno udostępniania. Wybierz, komu chcesz udostępnić i włącz opcję „Data ważności”.

Wybierz datę i godzinę i kliknij „Udostępnij”.

Aby zmodyfikować istniejącą datę wygaśnięcia, otwórz ponownie okno udostępniania i kliknij niebieską ikonę zegara obok nazwy osoby lub grupy, aby zmodyfikować godzinę, lub kliknij „Wyczyść” w widoku kalendarza, aby usunąć wygaśnięcie dostępu tej osobie lub grupie.

Oto przegląd wideo, jak działa wygaśnięcie dostępu.
Chociaż dotyczy to przykładu pojedynczego pliku, logika jest dokładnie taka sama na poziomie folderu, sekcji i całego konta.