Przejdź do treści głównej
Jak możemy pomóc?

Użyj obszaru zespołu

Folder #zespół jest jedyną sekcją główną, która jest domyślnie widoczna dla nowo dodanych członków zespołu. Dzięki temu użytkownicy będą mieli co najmniej jeden udostępniony zasób dostępny przy pierwszym logowaniu.

Możesz wyłączyć dostęp do sekcji #Team, jeśli nie chcesz z niej korzystać.

Możesz pozostawić folder pusty lub wykorzystać go do udostępnienia informacji, które powinny być dostępne dla wszystkich, takich jak:

  • dokument powitalny;
  • zasady firmy;
  • wytyczne dotyczące zarządzania dokumentami;
  • instrukcje wdrożeniowe dla nowych pracowników;
  • powszechnie używane szablony.

Domyślnie wszyscy członkowie zespołu mają dostęp do zawartości sekcji #zespół posiadając uprawnienia Edytor. Oznacza to, że mogą dodawać, edytować, przenosić lub usuwać treści, w zależności od dostępnych działań i ustawień Twojego konta.

Żadne inne foldery, sekcje ani dokumenty nie są automatycznie dostępne dla członków zespołu. Dostęp do wszystkich pozostałych zasobów musi zostać przyznany osobno.

Ważne

W sekcji #Team umieszczaj treść tylko wtedy, gdy nadaje się ona do udostępnienia wszystkim członkom zespołu do wglądu i edycji.

Możesz wyłączyć folder #Team w Narzędzia administracyjne > Zarządzanie użytkownikami, aby domyślnie nie był już wyświetlany innym użytkownikom. Po wyłączeniu możesz go również usunąć, jeśli nie jest już potrzebny. Jeśli później włączysz tę funkcję ponownie, Folderit automatycznie utworzy folder #Team.