Zarejestruj konto główne
Możesz zarejestrować się na bezpłatny 14-dniowy okres próbny tutaj: https://my.folderit.com/signup
Adres e-mail, którego używasz jako nazwy użytkownika, będzie właścicielem i (pierwszym) administratorem konta. Zaleca się użycie ogólnego adresu e-mail (info@… , accounting@…itd) jako nazwy użytkownika konta głównego, aby nie był on powiązany z nazwiskiem konkretnej osoby, które może być niepożądane, jeśli dana osoba odejdzie z firmy. Pierwszym zarejestrowanym użytkownikiem Twojej firmy będzie jednocześnie konto użytkownika obsługujące rozliczenia za abonament.
Oto co zalecamy:
- Zarejestruj pierwszego użytkownika za pomocą ogólnego, nieosobowego adresu e-mail, takiego jak info@companyname.domain lub innego, co wolisz. Upewnij się, że adres e-mail rzeczywiście istnieje i możesz odbierać na niego pocztę. Ten użytkownik będzie kontem głównym Twojej firmy i właścicielem subskrypcji Folderit.
- Dodaj użytkowników do swojego zespołu.
Możesz także dodać siebie do zespołu, ponieważ do tej pory korzystałeś z ogólnego adresu e-mail. Jeśli chcesz, możesz dodać siebie jako członka swojego zespołu za pomocą adresu yourname@yourcompany.domain, którego regularnie używasz. W następnym kroku możesz przyznać sobie dostęp na poziomie administratora! Następnie możesz codziennie korzystać z konta pod własnym nazwiskiem i używać ogólnego pierwszego konta wyłącznie do płatności abonamentowych i jako właściciel konta. Nawet jeśli pewnego dnia sam opuścisz firmę, to ogólne konto właściciela pozostanie nietknięte tą zmianą. - W razie potrzeby przyznaj wybranym innym użytkownikom dostęp administratora do całego konta.
Co się stanie po zakończeniu okresu próbnego?
Po zakończeniu okresu próbnego plan płatny nie uruchomi się automatycznie – chyba że celowo wybrałeś plan płatny i dokonałeś zakupu przy użyciu karty kredytowej. Możesz uaktualnić to samo konto próbne, które posiadałeś, do konta płatnego bez utraty danych.
Po okresie próbnym Twoje dane nie zostaną automatycznie usunięte, ale nie będziesz mógł dodać więcej danych ani udostępnić zasobów innym osobom. Możesz ręcznie usunąć swoje dane, usuwając wszystkie pliki i foldery oraz opróżniając Kosz.