-
Narzędzia użytkownika
-
Raporty
-
Pierwsze kroki
-
Narzędzia administracyjne
-
Zarządzanie dostępem
-
Narzędzia dla organizacji
-
Pliki i foldery
-
Metadane i formularze
-
Przepływy pracy i automatyzacja
Usuń użytkownika
Aby usunąć użytkownika, którego rejestrację zainicjował administrator Twojego konta w danym momencie i który w związku z tym pojawia się na Twojej liście „Narzędzia administracyjne > Zarządzanie użytkownikami”, wykonaj następujące kroki:
- Zaloguj się jako administrator konta
- Znajdź panel Narzędzi administracyjnych po lewej stronie, pod sekcjami głównymi
- Kliknij „Zarządzanie użytkownikami”
- Kliknij ikonę ustawień (koła zębatego) obok użytkownika
- Wybierz „Usuń cały dostęp”
Spowoduje to usunięcie użytkownika z Twojej listy użytkowników i odcięcie go od wszystkich Twoich zasobów, usuwając go również ze wszystkich grup użytkowników.
Jak odebrać dostęp użytkownikowi, jeśli nie był on zarejestrowany przez administratora konta
Jeżeli rejestracja użytkownika nie została zainicjowana przez administratora Twojego konta i w związku z tym użytkownik nie pojawia się na Twojej liście użytkowników #team, możesz przejść do Narzędzia administracyjne > Dostęp – informacje ogólne. Możesz tam zobaczyć listę wszystkich użytkowników, którzy mają jakikolwiek dostęp do Twojego konta. Kliknięcie ich nazwy spowoduje wyświetlenie zasobów, do których mają dostęp. Kliknięcie ikony ustawień (koła zębatego) obok nazwy spowoduje otwarcie menu, w którym możesz wybrać „Usuń cały dostęp” od użytkownika.