Folderit Sync dla Windows

Folderit Sync to aplikacja komputerowa dla Windows, która ułatwia synchronizowanie plików między komputerem a chmurą Folderit.
* Aplikacja towarzysząca Folderit Sync jest w publicznych testach beta..
Po instalacji Folderit Sync tworzy na komputerze osobny folder, podobny do podłączonego dysku. Odzwierciedla on strukturę Twojego konta Folderit.
- Pliki i foldery dodane w tym miejscu zostaną przesłane do odpowiedniej lokalizacji na koncie internetowym Folderit.
- Pliki przesłane do chmury Folderit synchronizują się automatycznie i pojawiają na komputerze lokalnym.
- Synchronizowane są tylko pliki i foldery, do których masz uprawnienie pobierania.
Gdy zmienisz istniejący plik na komputerze, Folderit zapisuje go jako nową wersję, zachowując wcześniejsze w sekcji pozostałych wersji aplikacji internetowej.
* Do działania synchronizacji główny użytkownik organizacji musi mieć aktywną subskrypcję Folderit.
1. Pobierz i zainstaluj Folderit Sync na komputerze z Windows.
2. Upewnij się, że masz aktywne konto użytkownika Folderit do logowania i rozpoczęcia synchronizacji.

Co będzie synchronizowane?
Folderit Sync synchronizuje wszystkie pliki i foldery objęte Twoimi uprawnieniami VIEWER lub EDITOR na koncie Folderit.
🚫 Pliki udostępnione tylko do podglądu w Folderit nie będą synchronizowane z komputerem i pozostaną dostępne wyłącznie online.
✏️ Edycja jest możliwa tylko w folderach i plikach, do których masz uprawnienie EDITOR do edycji.
⚠️ Synchronizacja nie działa poprawnie przy próbie użycia folderów na dysku sieciowym ze ścieżkami UNC, np. \network-drive\folder.
Najlepiej synchronizować foldery na dysku lokalnym, np. C:\FolderitSync. Mapowane litery dysków są obsługiwane, natomiast ścieżki UNC — nie.
Struktura folderów i reguły synchronizacji
- Podobnie jak w internetowej wersji Folderit, pliki można dodawać tylko wewnątrz sekcji głównych lub ich podfolderów.
- Pliki dodane poza tą strukturą, np. w katalogu głównym powyżej sekcji, NIE będą synchronizowane z Folderit.
Jeżeli masz pytania, skontaktuj się z nami!

Ponieważ aplikacja nadal jest w publicznej wersji beta, nie zalecamy używania jej do danych wrażliwych lub krytycznych.
